Herfst op je bord: Loïc maakt een stoofpotje met venkelworst

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een stoofpotje van venkelworst met polenta. 

INGREDIËNTEN

4 venkelworsten

1 ui

3 tenen look

1 rode paprika

4 venkel

250g kastanje champignons

100g pancetta

1 takje rozemarijn

2 blaadjes laurier

rode wijn

2 blikken gepelde tomaten

250g snelkook polenta

handvol parmezaanse kaas

BEREIDING

1. Bak de venkelworsten aan in olijfolie.

2. Snijd de paprika en de venkel in grove stukken.

3. Snijd de ui en de knoflook fijn.

4. Snijd 100g pancetta in lardons.

5. Haal de worsten uit de kookpot en doe de pancetta erin.

6. Voeg de groenten toe.

7. Snijd een takje rozemarijn fijn.

8. Doe de tomaten in een kom en kneus ze met je handen.

9. Blus de groenten met een glas rode wijn en laat inkoken.

10. Voeg de tomaten en de aromaten toe.

11. Voeg de worsten toe, zet het deksel op de pot en laat een kwartier sudderen.

12. Voeg nog wat water toe.

13. Scheur de champignons en bak ze aan in olijfolie.

14. Kruid ze af met peper en zout en voeg toe aan het stoofpotje.

15. Doe 1 tas polenta in een kom en voeg 3 tassen water toe.

16. Blijf roeren tot je een vaste massa hebt.

17. Werk af met een handvol parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout.

18. Serveer het stoofpotje met de polenta.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Verhelst Karin

    Venkelworst, waar kan je dat nu kopen? Nog nooit van gehoord