Heerlijke winterkost: Loïc maakt gebakken spiering in bonensaus

VTM
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (4 personen)

olijfolie

500 g spiering zonder bot

1 chorizo worst (120 g)

2 uien

6 tenen knoflook

1 bokaal gepelde, gegrilde, rode paprika’s

1 blik witte bonen

1 blik tomatenblokjes

2 takjes rozemarijn

1 kop langkorrelige rijst (300 g)

gerookt paprikapoeder

1 citroen

BEREIDING

• Verwarm een antikleefpan op een middelhoog vuur.

• Snijd een stuk spiering in 3 lapjes en halveer ze nog eens.

• Bak aan in een hete pan.

• Snijd een chorizo worst in stukjes en voeg toe.

• Snijd een ui en 2 tenen knoflook fijn.

• Snipper een takje rozemarijn fijn en voeg alles toe aan het vlees.

• Haal de paprika’s uit de bokaal en snijd in kleinere stukjes.

• Voeg toe aan het vlees en laat meebakken.

• Voeg een blik witte bonen met het vocht toe en voeg een blik tomatenblokjes toe.

• Voeg 1 blik water toe.

• Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is.

• Verwarm een scheut olijfolie in een steelpan.

• Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn.

• Stoof de sjalot en de look glazig in de olijfolie.

• Voeg 1 kopje rijst toe en laat mee aanstoven.

• Voeg 1 mespunt gerookt paprikapoeder toe aan de rijst en 1 el aan de saus.

• Kruid de rijst met zout en voeg 1 kopje water toe.

• Zet het deksel op de steelpan en laat 10 min koken tot de rijst gaar is.

• Plet 3 tenen look met een snuifje zout in de vijzel.

• Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en meng.

• Werk af met enkele druppels citroensap.

• Zet het vuur van de rijst uit en laat nog 5 minuten wellen.

• Kruid de saus af met zwarte peper.

• Serveer en werk af met rozemarijn en olijfolie.




2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • SONNY Pollaere

    Heb je al een boek? Zo ja waar te koop?

  • van Moer Octaaf

    Ziet er weeral overheerlijk uit. Proficiat!!! Wat een verschil met P. Naessen, waarbij het lijkt alsof het al eens is opgegeten.