Heerlijk pikant! Loïc maakt ravioli diabolique

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

INGREDIËNTEN (2 personen)

200 g bloem

2 eieren

zout

olijfolie

300 g ongepelde scampi’s

1 sjalot

1 teen knoflook

1 kl chilivlokken

laurier

tijm

½ glas witte wijn

1 blik gehakte tomaten

handvol bieslook

1 kl vissaus

peper

1 citroen

10 cl culinaire room

BEREIDING

• Pel 300 g scampi’s en houd de pantsers apart.

• Doe het scampivlees in de hakmolen.

• Verwarm een steelpan op een hoog vuur en breng een pot met gezouten water aan de kook.

• Bak de pantsers aan in olijfolie.

• Snipper een sjalot en een teen knoflook fijn en voeg toe.

• Voeg 1 kl chilivlokken toe.

• Voeg verse tijm en laurier toe en blus met ½ glas witte wijn.

• Laat de alcohol uitkoken en verwijder de pantsers en de aromaten uit de pan.

• Voeg een blik gehakte tomaten en water toe. Laat de pantsers uitlekken in een zeef.

• Hak het scampivlees fijn. Voeg zeste van citroen toe.

• Breng op smaak met peper, een scheutje olijfolie en 1 kl vissaus.

• Snipper een handvol bieslook fijn en voeg toe.

• Meng de vulling tot een puree en doe het in een spuitzak.

• Meng 200 g bloem met 2 eieren, een snuifje zout en 1 el olijfolie tot een homogeen pastadeeg.

• Bol het pastadeeg op, dek af en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

• Bedek het werkblad met wat bloem en rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit met een deegrol.

• Steek ronde vormpjes uit en vul ze met de scampivulling.

• Maak de rand van de pasta vochtig en vouw de ravioli dicht.

• Haal de zeef uit de saus en werk af met 10 cl culinaire room.

• Kruid af met een snuifje zout en peper.

• Kook de ravioli’s in 30 sec al dente.

• Giet af en voeg toe aan de saus.

 • Snipper nog wat bieslook fijn en werk de pasta ermee af.