Heerlijk! Loïc maakt varkenswangetjes met knolselderpuree

vtm
vtm vtm
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij varkenswangetjes met knolselderpuree. 

INGREDIËNTEN

500g varkenswangetjes

12 zilveruien

3 dikke sneden spek

tijm

laurier

bloem

glas witte wijn

rundsbouillon

½ knolselder

3 aardappelen

12 jonge wortelen

BEREIDING

1. Laat de zilveruien 5min weken in water.

2. Snijd het spek in blokjes.

3. Kruid de varkenswangetjes langs beide kanten met peper en zout.

4. Bak aan in boter.

5. Schil de zilveruien.

6. Haal de varkenswangetjes uit de kookpot en voeg het spek en de ui toe.

7. Voeg de varkenswangetjes weer toe en voeg wat bloem toe.

8. Blus met een glas witte wijn.

9. Zet onder met rundsbouillon en voeg tijm en laurier toe.

10. Laat minstens 2u stoven met het deksel op de pot.

11. Schil een halve knolselder en snijd in grove stukken.

12. Schil drie aardappelen en snijd in grove stukken.

13. Spoel ze en laat koken in gezouten water.

14. Haal het loof van de wortelen en maak ze proper met je mes.

15. Spoel ze en bak aan in boter.

16. Voeg laurier en tijm toe.

17. Zet onder met rundsbouillon en laat 10min stoven met het deksel op de pot.

18. Giet de knolselder en de aardappelen af.

19. Voeg boter toe en stamp fijn tot een puree.

20. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

21. Werk het gerecht af met zwarte peper en wat peterselie.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans Schoen

    Kunnen we niet Loic zijn wangetjes gebruiiken? Weer een vervanger die een slecht voorbeeld is. Weer iemand die oudbollige gerechten ad man slijt en niks moet weten van plantaardige alternatieven. Bang om afgeschoten te worden of ih grote geld te belangrijk?