Heerlijk! Loïc maakt ramen

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (2 personen)

500 g gemengd gehakt

1 ui

7 dikke tenen knoflook

2 kl sambal oelek

2 kl tomatenconcentraat

4 kl zoetzure saus

2 mespunten gemberpoeder

koolzaadolie

1 handvol gemalen kokosschilfers

1 handvol pindanoten

1 lente-ui

125 g instant noedels

1 handvol gebakken uitjes

BEREIDING

1. Verwarm koolzaadolie in een grote antikleefpan op hoog vuur en bak het gehakt.

2. Laat goed aankleuren, maar roer niet, zodat het gehakt niet rul wordt.

3. Snijd 1 ui en 7 tenen knoflook fijn en voeg toe aan het gehakt.

4. Breng op smaak met 2 kl sambal oelek, 2 kl tomatenconcentraat en 4 kl zoetzure saus.

5. Voeg 2 mespunten gemberpoeder toe en laat even goed aanbakken.

6. Zet onder met water en laat alles inkoken.

7. Breng een pot gezouten water aan de kook.

8. Verwarm een antikleefpan met koolzaadolie op middelhoog vuur.

9. Voeg 1 handvol pindanoten en 1 handvol kokosschilfers toe.

10. Rooster tot de kokos dezelfde kleur als de pindanoten heeft.

11. Snijd 1 lente-ui in fijne julienne en leg op ijswater zodat het mooi opkrult.

12. Kook de instant noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

13. Voeg de noedels toe aan de saus.

14. Haal de pinda’s en kokos uit de pan en voeg 1 handvol gebakken uitjes toe. Snijd fijn.

15. Serveer de noedels met saus, krokante pinda’s en kokosschilfers en lente-ui.