Heerlijk Japans! Loïc maakt karaage don buri

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij karaage don buri. 

INGREDIËNTEN

50g gember

4 tenen knoflook

sojasaus

mirin

sake

suiker

gemberpoeder

lookpoeder

500g ontbeende kippendijen

250g sushirijst

lente-ui

2 eieren

mosterd

dashikorrels

rijstazijn

koolzaadolie

ketchup

maïszetmeel

komkommer

witte kool

ponzu

geroosterde sesamolie

sesamzaad

noriblad

BEREIDING

1. Doe 4 tenen look en 50g gember in de cutter.

2. Voeg 100ml sojasaus, 25ml mirin en 25ml sake toe.

3. Voeg 1el suiker, 1kl gemberpoeder en 1kl lookpoeder toe.

4. Mix fijn tot marinade.

5. Overgiet de kip met de marinade en laat 60min marineren.

6. Spoel 250g sushirijst en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

7. Snijd een lente-ui fijn en leg op ijswater.

8. Doe 2 eieren in de maatbeker.

9. Voeg 1el mosterd en 1el suiker toe.

10. Kruid af met peper en zout.

11. Voeg 1kl dashikorrels toe.

12. Voeg wat rijstazijn en 20cl koolzaadolie toe. Mix tot een mayonaise.

13. Laat de marinade inkoken.

14. Voeg 1el suiker, 2el Engelse saus en 2el ketchup toe.

15. Paneer de kip in maïszetmeel en frituur op 180°C.

16. Snijd een witte kool in grove stukken.

17. Voeg sojasaus met yuzu toe.

18. Werk af met sesamolie en sesamzaad.

19. Hak een komkommer in stukjes. Werk af met sojasaus, sesamolie en sesamzaad.

20. Dresseer.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.