Heerlijk fris: Loïc maakt yakitori met een avocado en mangosalade

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: yakitori met avocado en mangosalade. 

INGREDIËNTEN

1 hoevekip

100ml sojasaus

100ml mirin

100ml sake

100ml azijn

200g suiker

½ chilipeper

1kl koreaanse chilivlokken

1tl gemberpoeder

1tl lookpoeder

1kl ketchup

2el maïszetmeel

1 mango

2 avocado’s

1 lente-ui

limoen

shiso

koriander

BEREIDING

1. Snijd al het vlees van de hoevekip.

2. Meng 100ml sojasaus, 100ml mirin, 100ml sake en 100ml water.

3. Laat de brochettes 60min marineren.

4. Doe 200g suiker in een steelpan.

5. Voeg 100ml azijn en 100ml water toe.

6. Snijd een chilipeper fijn en voeg toe.

7. Voeg 1kl chilivlokken, 1tl gemberpoeder en 1tl lookpoeder toe.

8. Voeg 1kl ketchup toe.

9. Laat 2el maïszetmeel oplossen in water en voeg toe.

10. Leg de brochettes op de velkant op de grill.

11. Snijd 2 avocado’s en een mango in stukjes.

12. Snijd een lente-ui fijn en voeg toe.

13. Breng op smaak met 2el zoetzure saus.

14. Voeg zeste en sap van limoen toe.

15. Voeg shiso en koriander toe om het af te werken.




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Jacobs

    sorry vrienden, ik kook al m'n hele leven en grootgebracht in een professionele keuken, maar dit recept is allesbehalve duidelijk uitgelegd, amaai.

  • Bernd Vaes

    Ha, yakitori! Lekker, maar nog lekkerder is yokataro en ook yukutiku.