Ga naar de mobiele website
^ Top

Handig: 'Stork' is kruising tussen stokjes en vork

Is de 'stork', een combinatie van vork en chopsticks, dé toekomst van ons bestek? Zal het tafelconflict tussen oosterse en westerse gewoonten hiermee voorgoed van de baan raken?

Je kent het dilemma in elk Aziatisch restaurant: opteer je voor het gemak van een vork, of oefen je je fijne motoriek met eetstokjes? Met de chork, een contaminatie van 'fork' en 'chopstick' en vrij vertaald stork, hoef je niet meer te kiezen. Meer nog: laat je beide benen van de stork aan elkaar, dan kan je oefenen in het eten met stokjes, een beetje zoals een kind dat met steunwieltjes leert fietsen.

De stork is een vindsel van de Brown Innovation Group uit het Amerikaanse Salt Lake City en die mikken op drie categorieën gebruikers. Vooreerst zij die niet zonder de precisie en doeltreffendheid van een vork kunnen, ten tweede voorzichtige avonturiers die met de aaneengehechte stokjes op de oosterse eetwijze wensen te trainen en tot slot de experts die de stokjes losrukken en voluit voor de vingeracrobatiek willen gaan.

Reacties op de stork zijn haast unaniem lovend, al wordt geopperd dat het verstandiger zou zijn ze uit afbreekbaar materiaal te maken.

Meer over


Meld een bug