Gerechtje voor in je kot ! Loïc maakt curry uit de voorraadkast

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (4 personen)

2 uien

2 tenen knoflook

4 vastkokende aardappelen

1 wortel

1 el gele currypasta

1 glas quinoa

½ groentebouillonblokje

1 blik kerstomaten (400 g)

1 blik kikkererwten (200 g)

1 blik rode bonen (400 g)

1 blik kokosmelk (400 g)

1 lente-ui

1 limoen

vissaus

BEREIDING

• Schil en snijd 2 uien in slierten en 2 tenen knoflook in stukjes.

• Stoof de uien glazig in koolzaadolie.

• Schil, spoel en snijd 4 vastkokende aardappelen en 1 wortel in grove stukken.

• Voeg toe aan de uien. Voeg nu ook de knoflook toe.

• Breng op smaak met 1 el gele currypasta en laat goed mee aanbakken.

• Spoel 1 glas quinoa onder koud stromend water.

• Kook 1 glas quinoa met 2 glazen water en kruid met ½ groentebouillonblokje.

• Voeg 1 blik kerstomaten, 1 blik kokosmelk, 1 blik rode bonen en 1 blik kikkererwten toe aan de curry.

• Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen.

• Snijd 1 lente-ui fijn en een limoen in partjes.

• Giet de quinoa af.

• Breng de curry op smaak met een scheutje vissaus en het sap van ½ limoen.

 • Serveer en werk af met lente-ui en limoen.