Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Gehaktbrood 2.0: met deze extraatjes erin wordt het echt een smaakbom

Een basic gehaktbrood maak je nog honderd keer lekkerder door extra smaakmakers door het vlees te mengen. Wij gaan voor: oude kaas, spinazie, lente-ui, tomatenpuree en lekker veel look. Resultaat: een culinair hoogstandje! 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

800 g runder-varkensgehakt
2 teentjes knoflook, geperst
150 g spinazie, gehakt
4 lente-uitjes, in ringen
800 g bloemige aardappelen, geschild
50 g paneermeel
1 ei
70 g tomatenpuree
50 g oude kaas, geraspt
scheutje melk
1/2 tl nootmuskaat
mosterd
boter
peper en zout

Zo maak je het :

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de spinazie, de look, de lente-ui, het ei, de tomatenpuree, de kaas en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
2. Doe het gehakt in een beboterde cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Zet 45 minuten in de oven.
3. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en stamp, met een scheutje melk en een klont boter tot puree. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
4. Haal het gehaktbroodje uit de vorm en snijd in plakjes. Verdeel de puree over de borden en leg er telkens 2 plakjes van het gehakt bij. Serveer met wat mosterd. 

Dessertjestijd! Probeer deze zoet gevulde appeltjes met mascarpone.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIANE BEIRENS

    dit gehaktbrood is echt een topper ! wat een smaakverschil met de traditionele uitvoering! super lekker!!

  • Peter Janssens

    Wat is er mis met 'grootmoeders' gehaktbrood? Waarom toch altijd speciaal willen doen?