Frambozencocktail met bubbels van Jeroen Meus

Verne
Een cocktail is één ding, maar een glaasje champagne of schuimwijn is natuurlijk ook erg feestelijk. Kun je niet kiezen? Neem dan het beste van beiden: een cocktail mét bubbels. Het oogt helemaal geweldig als je er rozerode frambozen aan toevoegt. In een wip klaar en geen voorbereiding nodig - ideaal voor instant party's.

Cocktails voor 4 personen:
• 300 g diepgevroren frambozen
• 1,5 limoen
• 1 dl bruine rum
• 2 eetlepels suikersiroop (sirop de sucre de canne)
• champagne, cava of schuimwijn (brut)

Bereidingstijd:
15 minuten

Bereidingswijze:
Koel de glazen in de diepvriezer.

Hou enkele bevroren frambozen apart en doe de rest van het fruit in de blender.

Knijp er het sap van één limoen bij.

Voeg de bruine rum toe en een scheut suikersiroop.

Mix alles tot een bijna vloeibare fruitpuree.

Lepel één tot twee eetlepels van de frambozenpuree in elk cocktailglas.

Schenk er champagne, cava of schuimwijn over, tot een centimeter van de rand.

Voeg nog enkele bevroren frambozen toe, steek een half schijfje limoen op de rand van het glas en serveer meteen.

Tip:
Geen suikersiroop in huis? Maak ze zelf. Breng gelijke hoeveelheden suiker en water zachtjes aan de kook tot je een doorschijnende siroop krijgt. Laat afkoelen.

Jeroen Meus
Verne Jeroen Meus