Fitnessinstructeur: een knelpuntberoep

thinkstock
Ben je een sportief type en wil je graag van je hobby je beroep maken? Grijp dan nu je kans en werk je via een korte opleiding op tot Indoor Cyclinginstructeur!

De Belgian Indoor Cycling Federation (BICF) is op zoek naar maar liefst 1.000 nieuwe lesgevers. Is het fitnesscentrum je tweede thuis en lijkt het je wel wat om voor de uren die je er spendeert voortaan goed betaald te worden? Geef je dan op voor de eerste expressopleiding tot fitnesstrainer, die plaatsvindt op 5 en 6 september in Wezenbergfit in Antwerpen.

"Fitness is een boomende branche en kampt daardoor met een nijpend tekort aan geschoolde instructeurs", verklaart Kristof Cuppens, de eigenaar van BICF, de 1.000 openstaande vacatures. "De Belgische clubs schreeuwen om bekwame vaste lesgevers en vervangers, maar krijgen hun vacatures niet ingevuld."

Diploma op 2 dagen
Om het gat in de arbeidsmarkt te dichten, lanceert BICF daarom een eerste expressopleiding: in amper twee dagen behaal je het in de sector erkende diploma van Indoor Cyclinginstructeur (oftewel: spinninginstructeur). Deze opleiding kost slechts € 59. Met je getuigschrift kan je vervolgens stage lopen. Breng je die stage tot een succesvol einde, dan mag je starten als lesgever in een van de 500 actieve Belgische clubs, die elk nood hebben aan zo'n twee instructeurs om de kwaliteit te garanderen.

Boost voor je zelfvertrouwen
Wie twijfelt over zijn capaciteiten als lesgever, zal na de opleiding wellicht sterker in zijn schoenen staan. Meer nog: lesgeven blijkt op zich al zeer bevorderend voor je zelfvertrouwen. Als instructeur in spe ben je dus niet alleen op professionele basis bezig met je hobby, óók je zelfbeeld krijgt een boost.

Goed om weten is tenslotte dat lesgeven tot de best betaalde bijverdiensten behoort. Met een uur lesgeven verdien je al snel € 25. Je investering is dus in no time terugbetaald!

Info: be.wicf.net/1000-vacatures