Elke middag homemade lunch (en toch maar 1 x per week moeten koken)

thinkstock
Natuurlijk is het gezonder en goedkoper om elke middag een vers gemaakte kleurrijke lunch te eten. Maar wie heeft er altijd tijd voor? Vijf vrouwelijke collega's vonden er de oplossing voor. In hun drukke agenda's bengelt koken ergens helemaal onderaan de to do-lijst en toch eten ze elke middag een gezonde, budgetvriendelijke, zelfgemaakte lunch. Hoe doen ze dat?

Meet the Lunch Bunch

Een team van 5 advocates in New York besloot om iets te doen aan hun trieste lunchgewoontes. Een normale lunch bestond uit een slap broodje boordevol mayonaise achter de computer of - erger nog - enkel een koffie op weg naar de volgende meeting. En dat terwijl hun dag vaak al om 6 uur 's morgens begint en ze de energie uit een gezonde lunch best kunnen gebruiken.

Ze startten met The Lunch Bunch, een groepje collega's dat voor elkaar lunch maakt. Zo hoeft iedereen maar 1 dag in de week te koken. Ze verrassen elkaar met makkelijke gezonde recepten, die ze in handige bakjes meebrengen naar het werk. De collega's krijgen dan een sms'je met instructies over hoe ze de lunch moeten 'bereiden' of opwarmen. Het beviel hen zo goed dat ze sinds de start nog maar 5 dagen gemist hebben.

Net omdat ze maar één keer in de week moeten koken, maken de vrouwen extra werk van hun lunch. De receptjes zijn origineel en lekker. Je legt ten slotte je collega een beetje in de watten. Ze noemden het zelfs 'een klein teken van liefde om 13u'.

thinkstock

Zelf een Lunch Bunch oprichten? De beste tips

1. Zorg voor een koelkast of koelbox op het werk.

2. Zorg dat je allemaal een aantal herbruikbare bakjes en potjes in huis haalt om de lunch in te transporteren en in de koelkast te bewaren. Zo wordt dit initiatief meteen ook een ecologische stap in de goede richting.

3. Spreek op voorhand een lijstje af met 'te schrappen' ingrediënten op basis van voorkeuren, intoleranties of smaak.

4. Maak niets té kruidig of pikant. Ga spaarzaam om met knoflook, ui of pepertjes. Op je werkplek wil je nu eenmaal geen te sterke eetgeuren. En het is niet leuk om een vergadering in te lopen met een sterke lookadem.

5. Geen stress. De bedoeling van dit systeem is net om elkaar te helpen. Lukt het echt een keertje niet of ben je ziek? Dan neemt niemand je dit kwalijk.

Unsplash