Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo zuiders: probeer deze Spaanse ratatouille

Let's get Spanish! Pisto is de Spaanse variant van ratatouille en onderscheidt zich door de zoete, zuiderse smaak.

Wat heb je nodig:
1 ui
2 teentjes knoflook, geperst
1 groene paprika
1 rode paprika
1 grote courgette
4 grote tomaten
1 tl suiker
100 ml witte wijn
2 el gehakte peterselie
4 eieren
1 ciabatta
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Snipper de ui. Snij de paprika's en de courgette in blokjes.
Stap 2: Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig. Doe er de paprika's bij en laat even meebakken. Voeg de courgetteblokjes toe en roer goed om. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
Stap 3: Snij de tomaten klein en schep door de groenten. Laat 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
Stap 4: Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eitjes. Verdeel de ratatouille over de borden en leg er een eitje op. Strooi er wat peterselie over en serveer er sneetjes ciabatta bij.

Tip: Om deze Spaanse ratatouille nog een extra hartige toets te geven, kun je er nog wat geraspte manchegokaas over strooien.




Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug