Gesponsorde inhoud

Zo maak je met steak een fris zomergerecht: Italiaanse tagliata met venkel en aardbei

Je houdt van een goede steak maar wil die weleens in een lichter gerechtje integreren? Maak dan tagliata, een Italiaanse schotel waarbij het vlees in dunne reepjes bij een salade wordt geserveerd. Best of both worlds!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 rumsteaks
olijfolie
1 venkel
200 g aardbeien
1 bosje basilicum
100 g rucola
100 g Parmigiano Reggiano

Voor de dressing:
1 sinaasappel
1 tl mosterd
100 ml olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Haal de rumsteaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met olijfolie.
2. Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak 3 à 4 minuten aan elke zijde voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte van de steak).
3. Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakjes en de aardbeien in kwartjes. Hak de basilicum grof.
4. Haal het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie 5 à 10 minuten rusten.
5. Maak de dressing: Pers de sinaasappel en meng met de mosterd en de olijfolie tot een lekkere vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe de rucola, de venkel, de aardbei en de basilicum in een grote mengkom en meng er de vinaigrette onder.
7. Verdeel vervolgens de salade over de borden en rasp er de kaas overheen.
8. Snijd het vlees in plakjes en dresseer het op de salade. Kruid met peper en zout. 

Zin om dit te combineren met een fris lentesoepje? Probeer onze komkommer-prei soep!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eida Lam

    Voor je een gerecht online zet, altijd even bij nadenken: Zou Gordon Ramsey mij hier voor uitschelden?

  • Eida Lam

    Dat klinkt gewoon ranzig!