Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Worden churros dé nieuwe hype in dessertland? Zo maak je ze zelf

Red velvetchurros, confettichuros, roségouden churros of churroslollipops: er duiken steeds meer creatieve bereidingen van het Spaanse dessert op. Met dit basisrecept kan je het genot van krokante, verse churros thuis zelf ervaren. Niks weerhoudt je ervan om daarna ook te gaan experimenteren, natuurlijk.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor de chocoladesaus:
2 dl room
100 g pure chocolade (70% cacao)
zout uit de molen

Voor de churros:
225 ml water
50 g boter
zout
180 g bloem, gezeefd
2 eieren
150 g suiker
zonnebloemolie

Zo maak je het:

Voor de chocoladesaus:
1. Breng de room zachtjes aan de kook.
2. Zet het vuur uit en meng er de chocolade en een snuifje zout uit de molen door.

Voor de churros:
1. Breng het water samen met de boter en een flinke snuif zout aan de kook.
2. Verlaag het vuur en voeg in één keer de gezeefde bloem toe.
3. Meng met een houten lepel de massa ongeveer 2 minuten stevig dooreen tot je een homogeen, glad deeg krijgt dat gemakkelijk van de bodem los komt. Haal het deeg van het vuur en doe het in een kom.
4. Laat het deeg een kwartiertje afkoelen en meng er dan één voor één de eieren onder. Roer telkens stevig door tot al het vocht opgenomen is.
5. Doe het deeg in de spuitzak en verwarm in een hoge kookpot 5 cm olie tot 180°C.
6. Spuit slierten in de hete olie en bak rondom rond goudbruin.
7. Zet een diep bord met de suiker klaar en meng de churros van zodra ze uit de olie komen onmiddellijk door de suiker. Zo blijft het suikerlaagje mooi plakken.
8. Serveer ze warm samen met de chocoladesaus.

Zin in meer lekkere desserts? Probeer onze heerlijk tiramisu!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Oli Moreno

    Toch een correctie : in echte Spaanse churros zitten geen boter en eieren in, hoor. Enkel warm water, bloem en zout. En na het bakken bestrooien met suiker. Niks anders. En zoals hier al vermeld, churros zijn geen dessert, het wordt gegeten bij het ontbijt met warme chocolade of als tussendoortje, zoals smoutebollen in België.

  • Pieter De Ruyter

    Het ziet er heerlijk uit,het ruikt fantastisch maar er zit niet echt veel smaak in deze dikmaker bij uitstek.Goed voor een leuke foto in Spanje bij het ontbijt maar meer niet.

  • Gie Cosemans

    Churros een dessert? Maak maar niet dat ze dit in Spanje horen!!!

  • Johan Launders

    wat een zottigheid. In Spanje is dat een ontbijt, met meestal warme chocomelk. Dat als dessert? zal wel zijn dat er dan niet veel gegeten werd, want dat is zware kost!