Wedden dat er geen kruimel overblijft? Gevuld BBQ-brood

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Dit afgekruid broodje met kaas, spek, ui en dressing kan perfect als aperitiefhapje maar is ook net wat origineler dan stokbrood bij de BBQ.

Wat heb je nodig:
1 wit boerenbrood
200 g BBQ-spek, provençaalse marinade
1 ui, gesnipperd
6 el geraspte mozzarella
3 el basilicum, gehakt
3 el boter, gesmolten
2 el mayonaise
2 el zure room
1/2 tl paprikapoeder
1 el bieslook, gehakt
1/2 teentje knoflook, geperst
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Snij het brood verticaal kruiselings in zodat er een raster ontstaat, maar blijf 3 cm van de bodem.
Stap 2: Bak de plakjes spek goudbruin op de barbecue. Snij ze in hapklare reepjes.
Stap 3: Meng de zure room met de mayonaise, look en de bieslook tot een dressing en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Stap 4: Verdeel de geraspte kaas, de basilicum en de ui tussen de openingen van het brood en bestrooi met de reepjes spek. Bedruppel eerst met de gesmolten boter, dan met de dressing.
Stap 5: Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg 15 à 20 minuten, indirect, op de barbecue of leg het brood in een voorverwarmde oven van 180°C.
Heerlijk voor bij de aperitief of als bijgerecht..

Ook leuk op de BBQ! Rumsteak is een van de malste en magerste stukken van het rund. De salsa van koriander, peterselie en limoen druppel je over het vlees. Verrassende extra: gegrilde komkommer.
Moet je eens proberen!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.