Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Vul een pompoen met deze ingrediënten en je krijgt het ultieme herfstgerecht

We kunnen er niet meer onderuit: de herfst is in 't land. Dat betekent gelukkig ook dat er opnieuw pompoenen in de winkel liggen. Vul die oranje schatjes met noten, oesterzwammen, pastinaak en couscous voor een hartverwarmend herfstgerecht.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 butternut pompoenen
200 g couscous
1 el currypoeder
300 g oesterzwammen
1 grote pastinaak
50 g walnoten, grof gehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentje knoflook, geperst
bosje koriander
2 el peterselie, fijngehakt
4 el paneermeel
olijfolie
peper en zout

 Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen, verwijder de pitten en draden en smeer in met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 1 uur in de oven.
2. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen klein.
3. Bak de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pastinaak en oesterzwammen toe en bak kort mee. Schep er de couscous, de walnoten en de peterselie onder. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
4. Haal de pompoenen uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit. Blijf 1 cm van de rand. Voeg het vruchtvlees toe aan het couscousmengsel. Vul hiermee de pompoenhelften, bestrooi met het paneermeel en zet nog 5 minuten onder de grill van de oven. Werk af met de koriander.

Nog pompoen over? Probeer onze butternut hasselback!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    Zonder vlees noch vis ; is dat gerecht dan bestemd voor konijnen ?