Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Voeg dit zoete ingrediënt toe en je stoofvlees wordt een smaakbom

Wist je al dat donkere chocolade een essentieel ingrediënt is voor een fantastische potje stoofvlees? Het maakt de saus extra smeuïg, geeft ze een mooi kleurtje en boost de smaak. Probeer maar!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

boter
olijfolie
800 g rundsstoofvlees
peper en zout
1 ui, fijngenipperd
3 teentjes knoflook, geplet
250 g champignons, doormidden gesneden
4 grote wortelen, geschild en in stukken gesneden
1 el tomatenpuree
33 cl blonde Archivist
1 vleesbouillonblokje + 500 ml water
1 witte boterham
5 takjes tijm
40 g pure chocolade, fijngehakt
24 kroketten
frituurolie 

Zo maak je het :

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Verhit, op een hoog vuur, een klont boter en een scheut olijfolie in een grote stoofpot en kruid het vlees royaal met peper en zout.
3. Schroei het vlees, eventueel in porties, dicht.
4. Haal het vlees uit de pot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan.
5. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten alvorens de wortelen en tomatenpuree toe te voegen. Roerbak 2 minuten en blus met bier. Laat 1 minuut uitkoken en voeg de bouillon, het brood, de tijm, de chocolade en het vlees toe. Zet het deksel op een kiertje op de pot. Zet de pot in de oven. Gaar in ongeveer 2 uur, of tot het vlees boterzacht is.
6. Bak, vlak voor het serveren, de kroketten in de friteuse.

Eet je graag stoofpotjes? Dan zal deze je zeker en vast kunnen bekoren!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Verhaeven

    De tip van t’jaar chocolade in de diepvries , kun je ze gelijk de compostbak in keilen .

  • Peter Buyck

    Kooktip: wil je poederfijne chocolade? Dan bewaar je ze even in de diepvries tot ze keihard is en dan rasp je met de muskaatnootrasp...