Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Voeg deze smaakmakers aan je mosselen toe en je waant je in de Provence

Geen zomer compleet zonder een bord mosselen (of twee, of drie) op het menu. Maak deze variant met veel verse, groene kruiden en een scheut pastis om jezelf bij elke hap in de zonnige Provence te wanen.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 kg mosselen
1 stengel prei, in ringen
1 stengel selder, in stukjes
200 ml room
200 ml groentebouillon (1/2 groentebouillonblokje + 200 ml kokend water)
200 ml Pastis
200 g spinazie
100 g veldsla
bosje basilicum
bosje peterselie
bosje munt
bosje bieslook
1 el citroensap
2 sjalotten
1 stokbrood
boter
peper en zout

Zo maak je het:

1. Laat de room met de bouillon en de anijsdrank voor 1/3de inkoken. Roer er een klont boter door.
2. Blancheer de kruiden, de spinazie en de veldsla kort in gezouten water. Verfris daarna onmiddellijk in ijswater en laat uitlekken. Voeg bij de roomsaus en mix fijn. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
3. Fruit de sjalot glazig in boter. Voeg de prei en selder toe en laat 2 minuten meebakken. Schep er de mosselen bij en laat koken tot ze opengaan.
4. Verdeel de mosselen over diepe borden en lepel er de groene kruidensaus over. Geef er het stokbrood bij.

Lust je geen mosselen? Dan kan deze tomaat garnaal een mooi alternatief zijn!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Hm ,2 kg voor 4 personen ,ze bedoelen toch wel 4 kg voor 2 personen zeker ,als ik mosselen wil eten dan doe ik het ook goed,wat zijn uiteindelijk 2 kg mosselen aan vlees eens uit de schelp zijn en mosselen maak ik steeds zelf klaar en zeker niet op restaurant eten ,zelf klaargemaakt nog het beste

  • Lucas Vissers

    De mosselsmaak gaat volledig verloren met te veel kruiden, dus niet doen !

  • LUC VAN DER VEKEN

    Van welke beroemde kok komt dit nu weer? Ik denk indien iemand u moest bezig zien met deze menu van en met deze groenten en specerijen voor mosselen dat die zich gaat afvragen of je niet dementerend bent.

  • Herman Hermans

    Mossel natuur. Zo moet je mossels eten of je eet er beter geen.

  • PETER PERMENTIER

    Goede Bouchone mossels met wat groenten er bij, prei, ui en wat zachte selder, 3 a 4 min. Laten garen, daar kunnen onze mossels niet tegen op, verder een bagette om de soep op te doppen, en een goed wit wijntje erbij en u bent echt in de provence? Pastis als apperitief natuurlijk opgepast niet zuiver aanlengen met water. Meer is da nie echt!!!