Verrassend op de BBQ: gegrilde komkommer bij een malse rumpsteak

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Rumpsteak is een van de malste en magerste stukken van het rund. De salsa van koriander, peterselie en limoen druppel je over het vlees. Verrassende extra: gegrilde komkommer. Moet je eens proberen!

Wat heb je nodig:
- 4 rumpsteak
- 1 tl cayennepeper
- peper en zout
- 2 biokomkommers
- 4 el olijfolie extra vierge

Voor de salsa:
- Handvol koriander
- Handvol peterselie
- 1 teentje look, geperst
- 2 el limoensap
- 1 tl witte suiker
- 1 el olijfolie extra vierge  

Zo maak je het:
Stap 1: Kruid het vlees langs beide kanten met cayennepeper, peper en zout en bedruppel met de helft van de olie. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant (of langer naar wens) op de grillpan.
Stap 2: Snij de komkommers in dikke plakken. Bestrijk ze met de resterende olie en grill ze aan beide kanten.
Stap 3: Mix alle ingrediënten voor de salsa en kruid met peper en zout. Stap 4: Verdeel de komkommers over de borden. Snij het vlees in plakken en leg op de komkommers. Lepel er de groene salsa over.

Tip: Lekker met frietjes.