Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Verleid je geliefde met een stukje 'liefdesvis' deze Valentijn

Zin in een stukje vis op het Valentijnsdiner? Dan is skrei de perfecte keuze. Het is een extra lekkere kabeljauw die enkel de eerste maanden van het jaar beschikbaar is en bekend staat als de ‘liefdesvis’, want de mannetjes en vrouwtjes zwemmen gezellig buik tegen buik. Heerlijk!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 skreifilets
300 g prei, in ringen
2 wortelen, in julienne
1 pastinaak, in reepjes
250 ml kookroom 15%
500 g tortelloni ricotta/spinazie
120 g grijze garnalen
enkele takjes dille (of peterselie)
1 ei, losgeklopt
100 g bloem
100 g paneermeel
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de tortelloni gaar zoals vermeld op de verpakking. Stoof de pastinaakreepjes 5 minuten in olijfolie. Voeg de wortelen en de prei toe en roerbak 2 minuten mee. Giet er de room bij en laat nog 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Kruid de visfilets met peper en zout, wentel ze door de bloem en vervolgens door het ei en het paneermeel. Bak ze goudbruin in hete olijfolie.
3. Giet de pasta af en meng onder de romige groenten. Verdeel over de borden en leg er telkens een visfilet op. Werk af met de garnalen en de dille.

Fan van vis? Probeer dan onze zalmrolletjes!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.