Gesponsorde inhoud

Veggie verwennerij op de BBQ? Zo maak je indruk met simpele paprika's

Barbecue is niet alleen een feest voor vleeseters: met wat kraakverse groenten gril je de heerlijkste gerechten bijeen. Deze gevulde puntpaprika’s laten niemand op hun honger zitten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 rode puntpaprika’s
150 g kerstomaten, in partjes
100 g halfgedroogde tomaten, fijngesneden
1 grote wortel, geraspt
2 lente-uitjes, in ringen
400 g kikkererwten, uitgelekt
120 g mozzarellabolletjes, in partjes
2 el bieslook, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
peper en zout
zonnebloemolie

Zo maak je het:

1. Snijd het hoedje van de puntpaprika’s (gooi het hoedje niet weg!) en verwijder voorzichtig de zaadlijst. Meng in een kom de kerstomaten met de halfgedroogde tomaten, de geraspte wortel, de lente-uitjes, de kikkererwten, de mozzarella en de bieslook. Kruid met het paprikapoeder, cayennepeper en zout. Schep goed om.
2. Vul de paprika’s met het mengsel en plaats het hoedje er terug op. Steek een prikker door de paprika zodat het hoedje goed blijft zitten.
3. Bedruppel de paprika’s met wat olie en leg ze 20 minuten indirect op de barbecue. Draai ze regelmatig om. Serveer meteen.

Verstip: geef kruiden in pot elke dag wat vers water. Zo blijven ze langer mooi en fris!

Zin in meer lekkers op de BBQ? Probeer dan deze kruidige tapas!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.