Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Surf en turf op z'n best? Vis en vlees maken samen van dit soepje een smaakbom

Bij surf 'n turf doe je lekker gedurfd en combineer je vlees en vis in hetzelfde gerecht. Proefde je al eens spek en zalm samen? Het is een match made in heaven, eentje die van dit romige soepje een smaakbom maakt.

Wat heb je nodig? (4 pers)

500 g zalmfilet, in repen
250 g gerookte spekreepjes
200 g maïskorrels
500 g vastkokende aardappelen, geschild & in blokjes
4 lente-uien, in ringen
1 prei, in ringen
1 el citroensap
1 l volle melk
200 ml room
1 teentje knoflook
2 el bieslook, fijngehakt
1 el tijmblaadjes
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de aardappelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een droge pan. Schep ze uit de pan. Doe de lente-uitjes, de maïs, de prei, de tijm en het knoflook in de pan en roerbak 5 minuten.
2. Schenk er de melk en de room bij en breng tot aan het kookpunt. Voeg de aardappelen, de zalm en het spek toe en laat zachtjes sudderen tot de vis bijna gaar is.
3. Breng de soep op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met bieslook.

Liever een lichter soepje? Dan is onze aspergesoep zeker iets voor jou!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.