Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Si señor, gazpacho por favor! Zo maak je de klassieke Spaanse soep zelf

Tomaten zijn een zegen voor je huid, reden genoeg om jezelf te trakteren op een fris glaasje gazpacho. Geef je humeur een zonnige boost met dank aan deze Spaanse lekkernij.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

250 g rijpe tomaten, in blokjes
250 g kerstomaten
1 teentje knoflook, gepeld
1 sneetje (oud) wit brood
2 sneden serranoham, fijngesneden
olijfolie
zout

Zo maak je het:

1. Doe de tomaten samen met de look en de kerstomaten in een blender. Mix glad. 
2. Voeg stukken brood toe tot de soep wat steviger wordt. Giet er langzaam een flinke scheut olijfolie bij en mix verder tot een fluweelzachte soep. Voeg naar smaak zout toe.
3. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast. Giet in een thermos, voeg de serranoham toe en neem mee op picknick. 

Liever een warm soepje? Onze bouillabaisse is alvast overheerlijk!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Olivier van Remoortel

    Dit is het recept voor Salmorejo, niet voor Gazpacho

  • De Waen Luc

    dit recept heeft niets met de echte Gazpacho te maken...Er moet ajuin en paprika inzitten..en zeker geen ham....