Gesponsorde inhoud

Poepsimpel eenpansgerecht dat je brein boost: viscurry met garnalen

Deze maand delen we elke vrijdag snel en simpel lekkers voor al wie tijd wil winnen in de keuken. Een maaltijd die je in één pot kan bereiden, is dan ideaal. En als vis een hoofdrol krijgt, is het daarbovenop voedzaam breinfood.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

250 g kerstomaten
300 g krieltjes, gehalveerd
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 g roze garnalen, voorgekookt en gepeld
250 g pangasiusfilet, in blokjes
1 el currypoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 limoen, geperst + extra limoenpartjes
1/2 l water
1/2 groentebouillonblokje
3 el munt, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Bak de ui met de look, de helft van de munt, het currypoeder en de cayennepeper glazig in olijfolie. Voeg de krieltjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kerstomaten toe en bak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
2. Giet het water bij de groenten en kruimel er het bouillonblokje over. Schep om. Leg er de pangasiusblokjes en de garnalen in, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3. Breng op smaak met het limoensap en de rest van de munt. Serveer er nog partjes limoen bij.

Nog garnalen over? Onze tomaat-garnaal met een twist zal zeker in de smaak vallen!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.