Parelhoen Hawaiian style met spek én ananas

De zondagse variant van de kip is de parelhoen. Geef deze klassieker een exotische touch met spek en ananas.

Wat heb je nodig:
1 parelhoen
2 dl room
300 g verse ananas, in blokjes
150 g gerookte spekblokjes
1 kippenbouillonblokje
0,5 dl water
1 dl witte wijn
4 takjes verse tijm
5 lookteentjes, gepeld
1 ui, in ringen
boter
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Kruid de parelhoen met peper en zout. Smelt een klont boter in een diepe pan en braad de parelhoen rondom mooi goudbruin.
Stap 2: Voeg de uiringen, tijm en look toe en laat op een laag vuur onder deksel 45 minuten garen. Keer de parelhoen regelmatig om.
Stap 3: Haal de parelhoen uit de pan en leg in een serveerschaal. Doe de spekjes in de pan en bak kort aan. Blus met de witte wijn en het water en roer het aanbaksel los.
Stap 4: Voeg de ananasblokjes en het bouillonblokje toe, en als laatste de room. Laat het geheel even opkoken en giet over de parelhoen.

Tip: Lekker met kroketjes