Overheerlijk Oosters: romige kokossoep met noedels

Je hebt soep op alle mogelijke manieren met alle mogelijke groenten, soms fruit, en verschillende soorten room. Deze Oosterse soep wordt klaargemaakt met noedels, kokosmelk en wordt afgewerkt met een lekkere steak!

Wat heb je nodig:
1 rumsteak, in reepjes
sap van 1 limoen
1 courgette, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1/2 l kippenbouillon ( 1 blokje kippenbouillon + 1/2 l water)
5 dl kokosmelk
2 teentjes look, geperst
olijfolie extra vierge
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 tl cayennepeper
120 g noedels
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Stoof de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie.
Stap 2: Doe er de tomaten, de courgette, de cayennepeper en de helft van de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
Stap 3: Voeg de rest van de bouillon en de kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de rumsteakreepjes toe van zodra de soep pruttelt. Voeg de noedels na 10 minuten toe.
Stap 4: Roer er de peterselie en het limoensap door. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.