Gesponsorde inhoud

Ontbijt met dit snelle eitje op z'n oosters en je bent onmiddellijk wakker

In Israël en andere landen in het Midden-Oosten is shakshuka een geliefd ontbijtje. Het is dan ook snel klaar, een gezellig gerechtje én lekker pittig. Een smakelijke wake-up call! 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

scheut olijfolie
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
200 g spinazie
1 el tomatenconcentraat
800 g tomatenblokjes
125 g kikkererwten, uitgelekt
2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepoeder
peper en zout
4 eieren
15 g koriander, grofgehakt
1 stokbrood

Zo maak je het:

1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 1 minuut aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe. Laat 2 minuten slinken.
3. Voeg het tomatenconcentraat toe. Roerbak 1 minuut mee en blus vervolgens met de tomatenblokjes uit blik.
4. Voeg de kikkererwten toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
5. Maak vier kuiltjes in de saus en breek er een voor een de eieren in.
6. Schuif de pan 5 à 6 minuten in de hete oven.
7. Haal de pan uit de oven en kruid de dooiers met peper en zout. Besprenkel met koriander. Serveer met stokbrood. 

Eet je graag exotisch? Probeer dan deze chili sin carne!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.