Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Ontbijt met dit snelle eitje op z'n oosters en je bent onmiddellijk wakker

In Israël en andere landen in het Midden-Oosten is shakshuka een geliefd ontbijtje. Het is dan ook snel klaar, een gezellig gerechtje én lekker pittig. Een smakelijke wake-up call! 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

scheut olijfolie
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
200 g spinazie
1 el tomatenconcentraat
800 g tomatenblokjes
125 g kikkererwten, uitgelekt
2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepoeder
peper en zout
4 eieren
15 g koriander, grofgehakt
1 stokbrood

Zo maak je het:

1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 1 minuut aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe. Laat 2 minuten slinken.
3. Voeg het tomatenconcentraat toe. Roerbak 1 minuut mee en blus vervolgens met de tomatenblokjes uit blik.
4. Voeg de kikkererwten toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
5. Maak vier kuiltjes in de saus en breek er een voor een de eieren in.
6. Schuif de pan 5 à 6 minuten in de hete oven.
7. Haal de pan uit de oven en kruid de dooiers met peper en zout. Besprenkel met koriander. Serveer met stokbrood. 

Eet je graag exotisch? Probeer dan deze chili sin carne!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.