Gesponsorde inhoud

Onfeilbaar recept voor een powersalade die barst van de smaak

Is je energieniveau schrijnend laag deze maand? Dan kan een stevig slaatje wonderen doen. Met superfood quinoa als basisingrediënt en veel groenten, kaas voor de calcium, verse kruiden voor de smaak en noten voor extra voedzaamheid. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 g bio quinoa1 bio rode paprika, in reepjes
250 g bio kastanje champignons, in partjes
400 g vegetarische balletjes
1 rode ui, in halve maantjes
1 bol mozzarella, in blokjes
1 teentje knoflook
bosje bio peterselie
bosje bio basilicum
bosje bio bieslook
40 g bio cashewnoten
1/2 tl paprikapoeder
bio olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking.
2. Bak de rode ui, paprika en champignons in olijfolie goudbruin. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Bak ook de veggieballetjes goudbruin in olijfolie.
3. Doe de verse kruiden met de look, de noten en een flinke scheut olijfolie in een blender, kruid met peper en zout en mix glad.
4. Schep de paprika, de champignons en de rode ui onder de quinoa. Verdeel over de borden, leg er de balletjes bij en schep er de kruidensaus op. Werk af met blokjes mozzarella en blaadjes basilicum.

Liefhebber van salades? Proef dan deze warme salade met winterse ingrediënten!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.