Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Onbeperkt en zonder schuldgevoel snacken: geroosterde worteldip met groentjes

Groentedips zijn een geliefd hapje geworden en we snappen waarom. Je hoeft geen meesterchef te zijn, krijgt je dagelijkse portie vitamines binnen en het ziet er ook leuk uit. Hier onbeperkt op knabbelen? Doe gerust!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor de worteldip:
1 kg wortelen
4 teentjes knoflook, ongepeld
Olijfolie
2 tl paprikapoeder
50 g zadenmix
15 g platte peterselie, fijngehakt
peper en zout

Voor erbij:
wortelen in verschillende kleuren, in schuine reepjes
snack-komkommers, in partjes
radijzen, in plakjes
selder, in reepjes
tomaten in verschillende kleuren en vormen, kleintjes gehalveerd en grote in partjes
snackpaprika's, gehalveerd

Zo maak je het:

1. Verhit de oven voor op 200°C.
2. Schil en snijd de wortelen in stukken en leg ze samen met de ongeschilde teentjes knoflook op een ovenplaat.
3. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 20 à 30 minuten in de hete oven, of tot de wortelen goudbruin en knapperig zijn.
4. Haal de wortelen uit de oven en pers de knoflook uit zijn schil.
5
. Mix de wortelen en de knoflook. Voeg eventueel olijfolie toe om het smeuïger te maken.
6. Doe de dip in een kommetje en werk af met de peterselie, de zadenmix en wat paprikapoeder.
7. Was en snijd de groentjes voor erbij en leg op een schaal. Serveer samen met de dip.

Meer guiltfree snacks? Probeer onze tortillachips met erwtendip!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels