Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Na bananenpannenkoekjes zijn deze even makkelijke wortelflensjes de nieuwe hit

Flensjes serveren voor de lunch? Dat kan je dus gewoon dóén dankzij deze hartige wortelpannenkoekjes. Supermakkelijk te maken, heel gezond en heerlijk met wat frisse groenten en zalm. 

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

150 g bloem
4 lente-uitjes, in dunne ringen
150 g wortelen, geraspt
2 eieren, losgeklopt
400 ml melk
1 rode ui, fijngesnipperd
400 g spitskool, geraspt
2 appels, geraspt
2 el zure room
2 el mayonaise
400 g gerookte zalm, in reepjes
bosje koriander
40 g pijnboompitten, geroosterd
boter
peper en zout

Zo maak je het:

1. Meng de rode ui en de appelen onder de spitskool. Voeg de zure room en mayonaise toe en kruid met peper en zout. Zet koel.
2. Meng de bloem met de geraspte wortel, lente-ui en een snuf zout en peper. Klop er de eieren en de melk door. Vet een pan in met boter en bak flensjes van het beslag.
3. Leg telkens 2 flensjes op een bord, schep er een flinke lepel coleslaw op en werk af met de koriander, reepjes zalm en pijnboompitten.

Eet je graag gezond? Dan zal dit hapje zeker in de smaak vallen!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.