Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Met dit dessert op je feestmenu heb je achteraf minder afwas (en tijdens meer genot!)

Hoe minder je af te wassen hebt na een feestdiner, hoe beter. En ook: hoe meer dessert er is, hoe beter. Net daarom zijn deze eetbare ijscoupes -- eigenlijk kuipjes van koekjesdeeg met chocolade -- zo ongelooflijk geniaal.

Wat heb je nodig? (voor 12 coupes)

1 zakje vanillesuiker
250 g bloem, gezeefd
70 g bruine suiker
35 g witte suiker
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
110 g boter, gesmolten
1 ei
2 el gehakte pure chocolade
2 el pecannoten, fijngehakt
enkele takjes munt
12 bolletjes roomijs naar keuze

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, de bruine en de witte suiker en het zout. Meng goed.
2. Klop het ei en de vanillesuiker onder de gesmolten boter. Giet dit bij het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
3. Kneed het deeg en meng er de gehakte chocolade onder. Rol het uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Keer een metalen muffinvorm om, beboter de buitenkant en leg telkens een cirkel deeg over de buitenkant van elke muffinvorm. Druk lichtjes aan. Zet 15 minuten in de oven.
4. Laat de koekjes (coupjes) eerst afkoelen en haal ze dan met een korte draai voorzichtig van de vormpjes. Vul ze met een bolletje roomijs en werk af met wat gehakte noten en een takje munt.

Liever iets anders zoet? Probeer dan deze appel- en perentaart!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.