Gesponsorde inhoud

Met deze tip maak je de lekkerste chocolade-banaancake ooit (licht én smeuïg!)

Chocolade-banaancake is sowieso al een hemelse zoetigheid. Maar bak hem eens met olie in plaats van boter. Zo krijg je een lichtere cake die niet als een baksteen op je maag valt én een smeuïge, fluwelen textuur heeft. Smullen!
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

200 g bio chocoladetabletten
3 bio bananen
50 g bio walnoten, fijngehakt
130 g bloem
30 g cacaopoeder
200 ml kokend water
125 g suiker
50 ml zonnebloemolie
1 ei
1 tl bakpoeder
boter

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de bananen en prak 2 bananen tot puree. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met het cacaopoeder in een kom. Giet er het kokend water over en laat de chocolade smelten. Meng door elkaar.
2. Voeg het ei en de olie toe en meng goed. Voeg de suiker, de bloem, het bakpoeder, de noten en de geprakte banaan toe en meng tot een egale massa.
3. Smeer een bakvorm in met wat boter, bestuif met bloem en giet er het beslag in. Snijd de resterende banaan in stukken en halveer.
4. Beleg de cake met gehalveerde stukjes banaan. Zet 1 uur in de oven en laat daarna volledig afkoelen.

Chocolade over? Maak er dan nog dit heerlijke taartje mee!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.