Gesponsorde inhoud

Maandag visdag! Culinaire hack voor een extra smakelijk én gezonder vispannetje

Kan je niet wachten tot vrijdag voor een portie heerlijke vis? Goed nieuws, wij benoemen deze maandag officieel óók als visdag en dat vieren we met een recept voor een rijkelijk vispannetje. En psst, door dat lekkers uit de zee te pocheren, gebruik je minder boter (graag gedaan, lijntje), zijn de stukken vis extra zacht en sappig én behouden ze hun smaak meer. Win-win-win!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 g kabeljauwfilet, diepgevroren
300 g koolvisfilet, diepgevroren
600 ml groentebouillon
1 ui
250 g champignons
1 preistengel
20 g boter + extra om te bakken
30 g bloem
100 ml room
1/2
citroen
200 g grijze garnalen
100 g gemalen kaas
peper en zout
nootmuskaat

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontdooi de vis en snijd in grote stukken.
2. Breng de groentebouillon tot het kookpunt en pocheer de vis in ongeveer 2 minuten net niet gaar.
3. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwartjes en de prei in dunne ringen.
4. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan alvorens de prei toe te voegen. Stoof 5 minuten verder. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Kruid met peper en zout.
5. Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat al roerend eventjes bakken tot een koekjesgeur ontstaat. Voeg dan beetje per beetje de bouillon toe. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de room en het citroensap toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6. Leg de groenten in een ovenschaal en leg er de stukken vis en garnaaltjes bovenop. Giet er de saus over en werk af met gemalen kaas.
7. Schuif de ovenschotel in de hete oven en gratineer in ongeveer 15 minuten.
TIP: Serveer met peterseliepatatjes of puree.

Zin in meer vis? Probeer zeker onze ovenbereide zalm!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernd Vaes

    Heerlijke visschotel, Maarten zwijgen, zwijgen over de microplastic, die je daardoor in de maag en in de darmen, dus ook in het bloed krijgt.

  • Lucia Bartels

    En terecht duurder dan vlees!

  • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

    Duurder dan vlees !