Gesponsorde inhoud

Maak spaghetti bolognaise sensationeel met deze poepsimpele hack (en veel groenten!)

Ah, spaghetti bolognaise. Die geliefde pastaklassieker, prachtig in al zijn eenvoud. Toch nog op zoek naar manieren om het godengerecht naar een hoger niveau te tillen? Wij hebben twee ideeën: go wild met groenten en werk af met een crunchy topping van brood en knoflook. Want krokantjes maken álles beter, vraag maar na bij Sergio Herman. Buon appetito!

Wat heb je nodig? (4 personen)

1 ui
1 teentje knoflook
2 wortels
1 courgette
1 rode paprika
250 g champignons
olijfolie
800 g varkens-/rundgehakt
1 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes, met basilicum
700 g tomatenpassata
suiker
cayennepeper
1 el gedroogde oregano
1 el paprikapoeder
peper en zout
500 g spaghetti
150 g gemalen kaas
boter

Voor de crunchy topping:
2 sneden brood (van een dag of twee oud)
10 g platte peterselie
1 teentje knoflook
olijfolie
peper en zout 

Zo maak je het:

1. Schil en snipper de ui en plet het teentje knoflook. Schil en snijd de wortels in kleine stukjes. Snijd ook de courgette en paprika in even grote stukjes. Snijd de champignons in kwartjes.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en bak het gehakt erbij.
3. Doe wat olijfolie in een pot en roerbak er de wortelblokjes toe 2 minuten in. Voeg nu de paprika, courgette, champignons en knoflook toe en bak 5 minuten verder.
3. Voeg het gehakt toe aan de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met wat suiker, een snuf cayennepeper, de gedroogde oregano en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat 1 uur pruttelen.
4. Snijd de korsten van het brood en snijd fijn of verkruimel in een keukenrobot. Plet de knoflook. Hak de platte peterselie fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak het broodkruim en de knoflook 2 à 3 minuten. Voeg de peterselie toe en roerbak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
5. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente. Serveer de spaghetti met de saus, de crunchy topping en de gemalen kaas.

Zin in spaghetti met butternut? Kijk dan zeker naar onderstaand filmpje!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Vuylsteke

    Dit is geen Bolognaise. Dat is spaghetti op zijn Vlaamsch. Bah.

  • Jan Verreyt

    Dit is een saus die alles behalve iets met bolognaise te maken heeft. In echte bolognaise saus zitten bijna geen groente, enkel wat wortel, ui en selder. Bolognaise is een saus opgebouwd rond gehakt en pancetta.

  • Alain Ackou

    Je kan er ook nog een glas witte wijn bijvoegen