Gesponsorde inhoud

Krokanter, lichter en zomerser dan pizza? Deze flammkuchen met extra groenten

Flammkuchen zijn een typisch Duitse lekkernij en een perfect alternatief voor pizza. Rol het deeg dun uit voor extra crunch en beleg met veel frisse groenten en roomkaas voor een heerlijk zomerse hap. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 rol kruimeldeeg
150 g roomkaas
4 groene asperges
100 g prinsessenboontjes, gehalveerd
200 g rauwe ham, in reepjes
2 lente-uitjes, in ringen
2 el pijnboompitten, geroosterd
1/2 courgette, in dunne plakjes
3 el Parmigiano Reggiano, geraspt
handvol rucola
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Snijd de harde onderkant van de asperges weg en snijd in stukken van 3 cm. Blancheer ze samen met de boontjes in licht gezouten water.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano onder de roomkaas. Kruid met peper. Rol het kruimeldeeg uit en smeer er de roomkaas over. Verdeel er de groenten en de ham over en bestrooi met de resterende kaas. Druppel er wat olijfolie over. Zet 15 minuten in de oven.
3. Werk de flammkuchen af met de lente-uitjes, de pijnboompitten en de rucola.

Liever minitaartjes voor on the go? Probeer dan hier ons recept!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.