Kiplekker! Hartige kippentaartjes voor groot en klein

Kip smaakt altijd, en deze kippenpasteitjes zijn weer eens wat anders dan een klassieke kipfilet. Je kan zelf kiezen om één grote kippenpastei te maken of verschillende kleintjes. Dit gerecht zit vol verse groenten en wordt afgewerkt met bladerdeeg.

Wat heb je nodig:
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
350 g kippengehakt
2 stengels groene selder, in blokjes
1 teentje look, geperst
1 ui, gesnipperd
1 preistengel, in ringen
1 grote wortel, in plakjes
1 grote tomaat, in blokjes
scheutje witte wijn
1,5 tl gedroogde oregano
1 ei, losgeklopt
olijfolie extra vierge
peper & zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Stap 2: Voeg de selder, prei, wortel en tomaat toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Giet er de witte wijn bij en laat even inkoken.
Stap 3: Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaaltje per persoon. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg. Prik een gaatje in het deeg zodat het vocht kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Bak de pasteitjes 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.