Gesponsorde inhoud

Is dit de leukste manier om suikereitjes te eten? Verwerk ze in een romig paasgebak

Hoe dichterbij Pasen komt, hoe talrijker die schattige suikereitjes onze bakkers, supermarkten en snoepkasten binnendringen. Misschien heb je er nu al te veel verzameld, of misschien wil je gewoon suikereitjes eten bij álles. Dacht je er dan al aan om ze in een cake te verwerken? Voeg ook ricotta en hazelnoten toe voor een extra romig paasgebak met een verrassende zoete toets.

Wat heb je nodig?

125 g boter, op kamertemperatuur + extra voor het invetten van de bakvorm
150 g suiker
1 tl vanillesuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
3 eieren, op kamertemperatuur
150 g bloem
1 el bakpoeder
250 g ricotta, op kamertemperatuur
40 g hazelnoten, grof gehakt
100 g gesuikerde eitjes
boter
zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Doe de boter, de ricotta, de suiker, de vanillesuiker, het snufje zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem en het bakpoeder onder het ricottamengsel. Schep er de gehakte hazelnoten en 2/3de van de gesuikerde eitjes door.
3. Giet het beslag in de vorm. Zet de cake 1 uur in de oven.
4. Leg er net voor het serveren de resterende eitjes op en strooi er wat fijne suiker over.

Meer ontbijtrecepten? Probeer zeker ook ons brunchgebak met chocolade!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels