Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

In dit gezonde Griekse slaatje zorgt de feta voor de crunch (ja, echt!)

Een Grieks slaatje is pas compleet met wat feta erin. Maar wist je dat je die kaas ook kan bakken in de pan? Bedek vooraf met wat bloem (en eventueel paneermeel!) en je geniet van een slaatje met extra smaak en crunch.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

150 g feta, in blokjes
100 g bloem
2 el citroen
2 sneetjes bruin brood, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 el yoghurt op Griekse wijze
2 tl gedroogde oregano
1 tl mosterd
1/2 krop ijsbergsla
1 rode paprika, in reepjes
2 tomaten, in partjes
1/2 komkommer, in halve maantjes
1 kleine rode ui, in ringen
16 zwarte olijven, ontpit
2 el krulpeterselie, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Dep de feta droog. Schep wat bloem in een bord en haal er de kaas door. Bak de feta langs beide kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2. Bak het brood goudbruin en knapperig in olijfolie met de helft van de geperste look. Bestrooi met zout.
3. Klop de resterende look samen met een scheutje olijfolie, de yoghurt, het citroensap, de oregano en de mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de ijsbergsla in reepjes en verdeel over de borden. Leg er de groenten, olijven en gebakken feta op. Druppel er de dressing over en bestrooi met de broodcroutons en de peterselie. Serveer meteen.

Eet je graag gezond? Probeer dan deze buddha bowl!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.