Gesponsorde inhoud

In dertig minuten een heerlijk diner op de BBQ: frisse taboulé met gehaktballen

In de hoop dat we deze zomer vaak de barbecue zullen kunnen aansteken, delen we deze maand verrassende barbecuegerechten. Voor een volwaardig gegrild diner hoef je geen uren in de weer te zijn, al na een halfuurtje tover je deze frisse couscous met gehaktballetjes en een yoghurtdressing op tafel.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

240 g couscous
1 bosje platte peterselie
takjes munt
4 tomaten
1/2 citroen
olijfolie
peper en zout
8 minigehaktbalbrochettes
10 g bieslook
250 g yoghurt op Griekse wijze

Zo maak je het:

1. Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking klaar.
2. Hak de platte peterselie en enkele takjes munt heel fijn.
3. Ontpit de tomaten en snijd in heel fijne blokjes.
4. Pers het sap van de citroen.
5. Maak met de vork de couscouskorreltjes los. Meng er de peterselie, de munt, de tomatenblokjes, het citroensap en een flinke geut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
6. Grill de minigehaktbalbrochettes in 3 à 4 minuten aan beide kanten op de BBQ gaar.
7. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt op Griekse wijze en een geutje olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
8. Serveer de couscous met de minigehaktbalbrochettes en de yoghurtdressing.

Weet je wat nog heerlijk is bij onze Griekse yoghurt? Onze calamares!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.