Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Het kán: dit BBQ-gerecht is lekker mager en zet groenten ook in de spotlights

Veel vlees, sausjes, pastasalades: barbecueën is vaak een vettig feestje. Liever een gezonder en mager grilgerecht? Wij presenteren: kruidige kipfilet op een bedje van kraakverse groenten.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

600 g kipfiletbrazades
1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
4 wortelen
handvol basilicumblaadjes
1 sinaasappel, zeste
yoghurt
mayonaise
olijfolie
peper en zout

Voor de marinade:
1 tl pimentkruiden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl mosterd
1 tl gedroogde oregano
sap van 2 limoenen
1 tl honing

Zo maak je het:

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Roer goed.
2. Snijd de courgette en aubergine in repen. Halveer de rode uien. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Bestrijk alle groenten met de marinade en gril ze goudbruin en beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Gril ook de kipfiletbrazades gaar.
3. Snipper de basilicumblaadjes fijn. Meng de yoghurt, de mayonaise en de fijngesneden basilicum onder elkaar. Kruid met peper en zout.
4. Schik alle gegrilde groenten mooi op een schaal. Voeg de kipfiletbrazades toe en geef er de basilicumdip bij. Werk af met de geraspte sinaasappelschil en de resterende blaadjes basilicum. Druppel nog wat van de marinade over de groenten.

Staat je BBQ toch aan... Leg er dan eerst deze tapas op!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Noella Vancompernolle

    Wat is er mis met een pannenkoek? Waarom moet die nu pancake heten?