Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Het hele gezin smult van deze minipizza's met kleine twists voor de kids

Minipizza’s zijn de perfecte lekkernij voor een gezellig familiemoment aan tafel. De oudjes maken hun versie met chorizo en rucola, de kids met plakjes salami en ananas. Iedereen blij!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor het deeg (of kant en klaar pizzadeeg):
wit broodmix
olijfolie
gedroogde oregano

Voor de ouders:
425 ml gepelde tomaten
2 sjalotten, fijngesnipperd
100 g pikante chorizo, in plakjes
1 gele paprika, in reepjes
150 g ricotta
40 g rucola
peper

Voor de kids:
100 g salami, in plakjes
120 g ananas uit blik, in stukjes
1 bol mozzarella, in stukjes
handvol basilicumblaadjes

Zo maak je het:

1. Bereid de broodmix zoals vermeld op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 8 kleine porties. Bestuif elke portie met bloem en rol uit, bedruppel met olijfolie en bestrooi met de oregano. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
2. Bak de sjalotjes in olijfolie glazig. Giet er het blik tomaten bij en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3. - Ouders: Besmeer elke pizzetta met de tomatensaus. Beleg met de chorizo en de paprika en verdeel er de ricotta over. Kruid met peper en zet 10 minuten in de oven. Werk af met de rucola.
- Kids: Besmeer elke pizzetta met de tomatensaus. Beleg met de salami en de ananas en verdeel er de mozzarella over. Zet 10 minuten in de oven. Werk af met de basilicumblaadjes.

Zin in meer pasta? Probeer dan onze mezzelune!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.