Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Het beste van twee werelden: deze kruidige tapas gril je op de barbecue

Tapas is heerlijk, barbecue is verrukkelijk. Combineer beide en je krijgt twee kruidige, gegrilde hapjes die je sowieso een foodgasm bezorgen. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

BBQ patatjes met pit:
4 vastkokende aardappelen
4 lente-uitjes, in ringen
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl garam masala-kruiden
2 el peterselie, fijngehakt
100 ml zure room
olijfolie
peper en zout

Gegrilde aspergespiesjes met spek en tijm:
8 groene asperges
6 plakjes gerookt spek, in de lengte gehalveerd
bosje tijm
1 teentje knoflook
2 el honing
1 tl chili piment-kruiden
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

BBQ patatjes
1. Was de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Schep ze om met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, garam masala en peterselie en kruid met peper en zout. Laat 30 minuten marineren.
2. Grill de plakjes aardappelen goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Bestrooi na het grillen met cayennepeper. Serveer de pittige patatjes met wat zure room. Bestrooi met de lente-ui.

Asperges
1. Snijd het harde onderste stuk van de asperges weg. Snijd ze in stukken van 3 cm. Pers de look en giet er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de stukjes asperge in de lookolie en laat 30 minuten marineren.
2. Neem telkens 2 aspergestukken, leg er een takje tijm op en rol er een gehalveerd stukje spek rond. Zet vast met een houten prikker. Maak zo ongeveer 12 hapjes. Besmeer ze rondom met wat honing.
3. Grill de asperges in 15 minuten goudbruin op de barbecue of grillpan. Keer ze regelmatig om. Bestrooi voor het serveren met wat chili piment.

Liever witte asperges? Maak indruk met het witte goud!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.