Ga naar de mobiele website
^ Top

Handig om restjes van die mosselpot te verwerken: crunchy mosselspiesjes

Ken je dat? Nog heel veel mosseltjes over? Dit gerechtje kan je vers maken, maar je kan ook restjes van de mosselpot opwerken en de al gekookte mosseltjes paneren. Verras je gasten met deze hapklare crunchy mosselspiesjes!

Wat heb je nodig?
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 1 preistengel
- bosje peterselie
- 300  ml witte wijn
- 3 el olijfolie
- 200  ml water
- 125 g bloem
- 1 ei
- 200 ml arachideolie
- peper en zout
- 1 citroen, in schijfjes

Voor de saus:
- 3 el mayonaise
- 1 lookteentje, geperst
- 1 el mosterd
- 2 el kappertjes

Zo maak je het:
Stap 1:  Maak de mosselen schoon. Hak de prei en de uien fijn. Snipper de peterselie fijn.
Stap 2: Verwarm de olie in een diepe pot en stoof hierin de prei en de uien. Voeg de mosselen en de peterselie toe. Giet er de wijn over en sluit de pan. Laat de mosselen op hoog vuur opengaan. Kruid met peper en zout. Haal de mosselen uit hun schelp.
Stap 3:  Maak een beslagje van het water en de bloem en kruid met peper en zout. Voeg het ei toe en klop even flink door.
Stap 4: Verwarm de arachideolie. Dompel de mosselen in het beslag en bak ze goudbruin in de olie.  Rijg ze op spiesjes. Mix alle ingrediënten voor de saus. Serveer samen met de citroenpartjes bij de mosselen.

Tip: Voor een meer exotische smaak kun je nog wat kruiden door het beslag mengen.




Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug