Gesponsorde inhoud

Granola bij de lunch maakt deze frisse lentesalade extra crunchy én voedzaam

Een slaatje is pas compleet als het ook crunch bevat. Haal je geliefde granola uit de ontbijtkast (of maak er zelf!), et voilà: met die voedzame noten en zaden in de mix, is je lentesalade een hit. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor een grote pot granola
100 ml olijfolie
100 g havervlokken
100 g pecannoten, grofgehakt
100 g walnoten, grofgehakt
100 g zadenmix
100 g zonnebloemolie
2 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
2 tl garam masala-kruiden
peper en zout

Voor de salade (4 personen)
1/2 citroen, geperst
1 el honing
1 tl mosterd
100 ml olijfolie
peper
zout
1 bussel groene asperges, met een dunschiller in linten geschild
1 courgette, met een dunschiller in linten geschild
2 wortels, geschild en vervolgens met een dunschiller in linten geschild
200 g rucola
100 g feta

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de olijfolie met de mosterd, het paprikapoeder, de garam masala-kruiden, peper en zout.
3. Meng in een andere kom, de havervlokken, de noten en de zadenmix.
4. Meng nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
5. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Meng tussendoor eens goed dooreen.
6. Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens in een luchtdichte pot te bewaren.

Voor de salade
1. Meng het citroensap met de honing en de mosterd. Voeg nu, in een dunne straal en al kloppend, de olijfolie toe tot je een homogene dressing hebt. Proef en kruid met peper en zout.
2. Meng de asperge-, courgette- en wortellinten in een kom en meng er de dressing doorheen. Schep over de rucola. Werk af met enkele eetlepels hartige granola en verkruimelde feta. Dien onmiddellijk op.

Hou je van gezond? Dan is deze wrap zeker iets voor jou!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.