Gezond genieten: frozen yoghurt met een zelfgemaakte crumble

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Wat vind je van deze combinatie? Een zelfgemaakte crumble én een zelfgemaakte frozen yoghurt is heel makkelijk om klaar te maken en is echt niet veel werk. Op de dag van de frozen yoghurt zijn we er van overtuigd dat er geen overschot zal zijn.

Wat heb je nodig:
Voor de crumble:
200 g boter
300 g bloem
175 g suiker
snufje zout
500 g gemengde rode vruchten (diepvries)

Voor de frozen yoghurt:
200 ml yoghurt op Griekse wijze
100 g suiker
8 g vanillesuiker
200 ml room (30% vet)

Zo maak je het:
Stap 1: Meng in een kom de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker en roer tot de suiker is opgelost.
Stap 2: Klop de slagroom in een kom stijf en schep onder het yoghurtmengsel. Schenk het in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries in 4 uur bevriezen. Roer het mengsel elk halfuur met een vork om, zodat de ijskristallen breken.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de boter in kleine stukjes. Meng de bloem, een snufje zout en de suiker door elkaar. Voeg beetje bij beetje de klontjes boter toe en blijf mengen tot je broodkruimels krijgt.
Stap 4: Vet een ovenschaal in met boter. Vul met het diepvriesfruit en strooi er de deegkruimels over. Zet 40 minuten in de oven tot de crumble bruin is en het fruit bubbelt. Serveer de crumble met een bolletje yoghurtijs.