Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Foodporn voor chocoholics: smeuïge chocoladetaart met knapperige meringue

Vaak doet alleen al de áánblik van een decadente chocoladetaart ons hart sneller slaan. Drie keer raden dus wat we zullen ervaren wanneer we een hap nemen van déze smeuïge creatie afgewerkt met rood fruit en crunchy meringue. Oh ja, een foodgasm.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

200 g spritskoekjes
1 el cacaopoeder
50 g boter, gesmolten
400 g chocolade, mix pure en melkchocolade
250 ml verse room (35% vet)
4 eiwitten
220 g fijne suiker
80 g frambozen
80 g aardbeien

Zo maak je het:

1. Doe de koekjes, samen met het cacaopoeder en de gesmolten boter in een blender en mix fijn. Schep alles in een taartvorm en druk goed aan, ook aan de randjes. Zet 15 minuten koel.
2. Verwarm de room met de chocolade op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Snijd de vruchten klein en meng onder het mengsel. Giet op de taartbodem en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim op de taart en vorm met een spatel mooie pieken. Zet de taart 15 minuten in de oven tot de pieken licht bruin worden. Laat afkoelen.

Zin in meer desserts? Probeer onze overheerlijke tiramisu!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels