Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Everzwijnsteak is op z'n lekkerst als je het met dit sausje serveert

Hoera, wildseizoen! De hele maand oktober delen we makkelijke wildrecepten, met dit keer everzwijnsteak op ons bord. Een stukje wild dat prachtig samengaat met zoete smaken, denk aan een sausje met porto en vruchten.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 everzwijnsteak
2 dl rundsbouillon (200 ml water + 1/2 bouillonblokje)
2 dl rode porto
2 el vijgenconfituur
250 g bramen
1 ui, gesnipperd
400 g knolselder, in blokjes
2 grote wortelen, in blokjes
2 el peterselie, fijngehakt
boter
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de knolselderblokjes met de wortelblokjes beetgaar in licht gezouten water.
2. Kruid de everzwijnsteaks met peper en zout. Bak de steaks 4 minuten langs elke kant rondom bruin in hete boter. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Doe de gesnipperde ui in de pan. Blus met de porto en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de bramen bij de saus en prak ze fijn met een vork. Roer de confituur onder de saus en laat nog 5 minuten verder pruttelen op een zacht vuurtje.
3. Giet de groenten af en bak ze even op in hete boter. Breng op smaak met de peterselie. Schik de everzwijnsteaks op een schaal en overgiet met de vijgensaus. Geef er de groenten bij.
4. Serveertip: lekker met pomme duchesse

Mag er ook bier bij? Probeer dan onze everzwijnragout met saus van bruine Petrus!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.