Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Elke moeilijke eter smult van broccoli als je de groente in dit gerecht verwerkt

Een kind of lief in huis dat niet van groenten houdt? Zelfs de ‘horrorgroente’ broccoli smikkelen ze op als je hem in een heerlijke quiche verwerkt. Voor het lief maken we een versie met tonijn en feta, voor de kleine eentje met spek en mozzarella.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 rol kruimeldeeg
4 eieren
120 ml room
1 kleine broccoli
150 g tonijn uit blik
2 el bieslook, fijngehakt
100 g feta
peper en zout

Voor de kids:
125 g gerookte spekblokjes
70 g geraspte mozzarella

Zo maak je het :

1. Rol het deeg met het bakpapier uit en beleg er een ronde springvorm mee. Prik er met een vork gaatjes in.
2. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze 4 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren los met de room en bieslook en kruid met peper en zout.
4. - Ouders: Verdeel de broccoliroosjes en de tonijn over het deeg. Giet er de eieren over en brokkel er de feta kaas over. Zet 30 minuten in de oven.
- Kids: Bak de spekblokjes goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de broccoliroosjes en de spekblokjes over het deeg. Giet er de eieren over en bestrooi met de mozzarella. Zet 30 minuten in de oven.
Serveertip: Lekker met een slaatje

Zin om guiltfree te snacken? Probeer dan dit gerechtje!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.